Geanodiseerde aluminium typeplaten bedrukken

Als u op zoek bent naar kwalitatief goede en weerbestendige typeplaten die lang meegaan, zoek dan vooral niet verder! Interplate is hét adres voor al uw aluminium naam- en typeplaten. Geanodiseerde aluminium typeplaten zijn van hoogwaardige kwaliteit en geven de platen een prachtige uitstraling. Wat wilt u nog meer?

Wat is geanodiseerd aluminium?

Geanodiseerd aluminium is een behandelde aluminium soort. Anodiseren houdt in dat we gebruikmaken van een elektrochemisch proces om een toplaag te vormen op het aluminium. Deze laag zorgt voor de bescherming van het materiaal en maakt het mogelijk om diverse bedrukkingen en decoraties toe te voegen. Vervolgens wordt de typeplaat geseald en bevindt de bedrukking zich echt in het aluminium. Door het anodiseren ontstaat een harde, slijtvaste laag die het aluminium goed beschermt. Dat maakt de typeplaten enorm duurzaam en biedt weerstand tegen corrosie. Deze behandelmethode maakt het ook mogelijk om het aluminium diverse kleuren mee te geven en bewerkingen toe te voegen. Kortom: een geanodiseerde aluminium typeplaat bevat een permanente bedrukking die niet vervaagt of loslaat.

Waar kan ik geanodiseerde aluminium typeplaten voor gebruiken?

De geanodiseerde aluminium typeplaten worden ingezet voor vele verschillende doeleinden. Klanten van ons komen hoofdzakelijk vanuit de zakelijke markt. Denk aan branches als de automotive sector, machinebouw, installatietechniek of de medische sector. Typeplaten worden gebruikt voor indicatie, registratie, signalisatie en het aanduiden van belangrijke informatie over machines en/of bedieningspanelen. Denk hierbij aan gegevens als: typenummer, CE-markering, het vermogen van de machine en het bouwjaar.

De voordelen van geanodiseerde aluminium typeplaten

  • De typeplaten zijn bestendig tegen diverse, extreme invloeden van buitenaf;
  • Ze zijn zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik;
  • De bedrukking zal niet vervagen of loslaten;
  • Het aluminium wordt goed beschermd tegen o.a. corrosie;
  • De typeplaten zijn krasvast, chemie- en UV bestendig;
  • Ze zijn leverbaar in diverse diktes: 0,5 – 0,8 – 1 – 1,5 – 2 en 3 mm;
  • Uw kunt uw bedrijfslogo eenvoudig toevoegen. Deze kan bedrukt worden in elke gewenste *Pantone©en/of RAL kleur (met uitzondering van wit);
  • Bij Interplate kunt u kiezen uit diverse afwerkmogelijkheden, denk hierbij aan zaken als een zelfklevende achterzijde of bevestigingsgaatjes.

Andere mogelijkheden met geanodiseerd aluminium

Geanodiseerd aluminium leent zich ook uitstekend voor naamplaten, frontpanelen, identiteitslabels, bedieningspanelen en barcodes. Interplate houdt zich dagelijks bezig met de verwerking en bewerking van diverse soorten kunststof en metaalsoorten. We zijn al jaren een betrouwbaar adres voor duurzame aanduidingen.

Geanodiseerde aluminium typeplaat laten maken bij Interplate

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om uw ontwerp te realiseren of direct bestellen? Vraag een offerte aan, mail direct naar info@interplate.nl of bel ons op 0570-677 077. U kunt bij ons ook terecht voor adviezen, tips en meer informatie.

Offerte aanvragen