Graveerplaatjes

Interplate is gespecialiseerd in graveerwerk en levert u maatwerk voor al uw wensen op o.a. het vlak van graveerplaatjes.

Voor professionele machineplaten, naamplaten, nummerlabels, typeplaten, aanduidingen voor bewegwijzering, frontfolie en borden voor reclame of technische graveerplaten kunt u terecht bij ons graveerbedrijf en industriële zeefdrukkerij in Deventer.

Vaak zijn ondernemingen in graveertechniek gericht op opdrachten voor particulieren. Wij richten ons echter op de zakelijke markt. Bij ons kunt u snel en voordelig graveerplaatjes bestellen, want wij doen alles in eigen huis en hebben een uitgekiend productieproces dat verloopt via de zeer snel werkende modernste apparatuur.

Steeds meer vraag naar graveerplaatjes

De populariteit van graveerplaatjes is tegenwoordig zeer toegenomen, want de prijs is te overzien en door diverse innovaties is het ambachtelijke graveerwerk sterk verbeterd, bijvoorbeeld als het aankomt op scherp vormgegeven precisiewerk. Daarnaast zijn eigentijdse toepassingen mogelijk als het invoeren van barcodes.

Een graveerplaatje kan voor uiteenlopende zaken worden gebruikt. Burgers gebruiken ze voor talloze doeleinden, de klantenkring van een graveerplaatjes deskundige als Interplate gebruikt ze vaak voor een markering of duidelijk communiceren op de werkvloer of bedrijfsvloer.

Graveren is mogelijk op deze materialen:

 • Roestvrij staal
 • Messing
 • Aluminium
 • Brons
 • Kunststof

Wat zijn de 7 voordelen van graveerplaatjes ontwerpen en bestellen?

 1. U krijgt een ontwerp op maat
 2. De graveerplaatjes zijn onverwoestbaar
 3. De plaatjes hebben een hoge krasvastheid
 4. Ze worden duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd
 5. Ze zijn leverbaar met een hechtingslaag of met schroefgaten
 6. Bestand tegen alle weersomstandigheden en tegen de meeste chemicaliën
 7. Wij kunnen uw bestelling snel produceren en leveren

De ondernemingen in sectoren waar wij vaak aan leveren zijn:

 • Bedrijven in installatietechniek
 • Chemische bedrijven
 • De bouwsector
 • Havens, scheepsbouw en offshore industrie
 • De zorgsector

Graveren voor barcodes en bedieningspanelen

Veel van onze klanten gebruiken de graveerplaatjes voor codering van labels of tags voor de identificatie van goederen op de werkplek of in magazijnen. In een werkomgeving met een hoge temperatuur of waar chemische stoffen worden verwerkt, is het mogelijk om barcodes of QR-codes te kunnen scannen door middel van de materialen waarmee wij werken. De code wordt immers in de anodelaag ingesloten. Ze worden ook ingezet om bij risico’s de veiligheid te markeren.

Een voorname specialisatie van ons zijn de tekstplaatjes voor frontpanelen of bedieningspanelen. Voorbeelden zijn onder meer brandmeldpanelen, brievenbuspanelen en processchema’s.

Proces graveerplaatjes van Interplate

Wat in vroeger tijden werd gedaan door een handgraveur met een burijn, is tegenwoordig aanzienlijk verbeterd voor een optimaal resultaat, zoals u kunt zien door middel van onze zeefdruktechnieken. Met behulp van een frees maken wij een sjabloon en door middel van graveren maken we groeven die we vervolgens vullen met een tweecomponentenlak. Voor een uitgebreide beschrijving verwijzen we u graag naar onze uitleg op de pagina graveren & frezen.

Materialen en diktes van graveerplaatjes

De meest voorkomende materialen die worden gebruikt voor de plaatjes zijn:

 • Formatour
 • Resopal
 • Gravoglas
 • Rowmark
 • Lexaan
 • Gravoply

Bij de materiaalkeus is het onder meer de vraag of het voor binnen- of buitengebruik is, of dat de plaatjes bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen of chemicaliën. Ook willen sommige klanten een stijlvolle of juist een robuust uiterlijk. Hierop kan dan de materiaalkeuze worden aangepast.

Als diktes hanteren wij als standaard 0,8 – 1,6 en 3,2 millimeter. Voor elke specifieke wens van onze klanten kijken wij in onderling overleg welk materiaal of welke dikte het beste bij u past.

De verschillende kleuren en de afwerking voor graveerplaatjes

Voor de afwerking kunt u een keuze maken tussen een zelfhechtende achterkant of voorgeboorde verzonken gaatjes voor een bevestiging met schroeven of popnagels. Kijk op onze kaart met kleurencombinaties of de kleur(en) van uw voorkeur erop staan.

Een offerte aanvragen of meer informatie over graveerplaatjes?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om uw ontwerp te realiseren of direct te bestellen? Vaak zijn wij in staat om snel te leveren. Vraag een offerte aan, mail naar info@interplate.nl of u kunt ons bellen op 0570-677 077.